http://www.zoofirma.ru/

В адрес

В адрес кого – на адресу кого

Приклад вживання російською:

Салтыков-Щедрин направлял сатирическую стрелу в адрес графа Петра Андреевича Шувалова, в недавнем прошлом шефа жандармов и начальника III Отделения (М. Салтыков-Щедрин. Помпадуры и помпадурши).

Его обвинили в участии в заговоре, распространении "Письма Белинского к Гоголю", полного оскорбительных выражений в адрес православной церкви и царской власти, и в попытке распространения антиправительственных сочинений с помощью частной типографии (В. Набоков. Федор Достоевский).

Переклад:

Салтиков-Щєдрін спрямував сатиричну стрілу на адресу графа Петра Андрійовича Шувалова, в минулому шефа жандармів і начальника ІІІ Відділення.

Його звинуватили в участі в змові, поширенні «Листа Бєлінського до Гоголя», сповненого образливих виразів на адресу православної церкви та царської влади, і у спробі поширення антиурядових творів за допомогою приватної друкарні.

Приклад вживання українською:

Потім сипалися страшні погрози і прокляття на адресу “ворогів народу усіх мастей” та їхніх приспішників і симпатиків, а особливо металося громи викорінювати всіх підряд жорстоко, немилосердно, повсякчас, і на віки вічні (І. Багряний. Тигролови).

Тут уже всі розважились і почали одпускать на адресу німців зауваження. (О. Довженко. Україна в огні)

Кілька разів перечитав цей утвір, дивуючись на легкість своїх кадрів, і, переписавши, відіслав його на адресу Всеукраїнської фотокіноуправи (В. Підмогильний . Місто).

Переклад:

Потом сыпались страшные угрозы и проклятия в адрес «врагов народа всех мастей» и их приспешников и симпатизирующих, а особенно метались громы искоренять всех подряд жестоко, немилосердно, всегда, и на веки вечные.

Тут уже все развеселились и начали отпускать в адрес немцев замечания.

Несколько раз перечитал это творение, удивляясь легкости своих кадров, и, переписав, отправил в адрес Всеукраинского фотокиноуправления.

Повернутись до алфавітного показника "Перекладаємо правильно"

Ласкаво просимо в "Світ слова"©

Додати коментар


Захисний код
Оновити

http://www.zoofirma.ru/