http://www.zoofirma.ru/

Як з гуски (гуся) вода

ЯК (мов, ніби і т. ін.) З ГУСКИ (з гусака) ВОДА з кого, в ролі обст., прис. – хто-небудь зовсім не реагує на щось; ніщо не впливає, не діє на когось.

  Підготовка до ЗНО з української мови та літератури
індивідуально і в групах від автора сайту "Світ слова"
Запис за телефоном (viber)  0664302060

— Траплялось, що одна [жінка] вдряпне, друга забере трохи глибше, третя ніби за живе зашморгне, то все те як з гуски вода (Марко Вовчок); — Скільки не критикують того начальника робпостачу, а з нього мов з гуски вода,— каже Василина (О. Гончар); Я пильно придивлявся до нього [Гризоти] тоді на бюро.. Сидить собі, а з нього як з гусака вода... Не буде з нього толку, не буде (В. Речмедін); .— Слава по всьому селу. А Саві Петровичу й нічого, як з гуся вода. (А. Головко. Мати.); – Е, що там... – махнула рукою Леся. – 3 мене поліція зможе взяти стільки, як з гуски води... (Бурлака, Напередодні, 1956, стор. 349); – Ох, і свиня ж ти!  не стримавсь Петро. Віктор нітрохи не образивсь, йому це, як з гуся вода (Головко, Твори, т. І, 1957, стор. 441).

• Вода з гусячого пір'я спадає тому, що гуска постійно змащує його жиром, який виробляє залоза, розташована біля хвоста.

Закріпи знання з тренувальними тестами!  
Запускаємо Youtube канал "Світу слова" - приєднуйся!
Ласкаво просимо в "Світ слова"

Додати коментар


Захисний код
Оновити

http://www.zoofirma.ru/