http://www.zoofirma.ru/

Мене зовуть Кхан

my name is khan

Індійські фільми - різні, як і всі інші. Просто ми до цього не звикли, вважаємо, що у всіх індійських фільмах танцюють і співають.

Але, як побачимо, не у всіх. Деякі індійські фільми зачеплять за живе будь-кого, не залежно від віку, статі, віросповідання, переконань.

Саме таким фільмом є стрічка Карана Джохара "Мене зовуть Кхан" ("My name is Khan"): про любов, віру в Бога ( а не в релігію), про стереотипність нашого сприйняття, про кохання...

Я не помилилася, ставлячи в одному рядку і любов, і кохання, адже стрічка додає до розуміння як першої, так і другого. Любов - більш загальне поняття - велике, як афроамериканка "мама Дженні", а кохання - це стосунки чоловіка та дружини. Для мене відкриттям було усвідомлення вибору головної героїні Мандіри: опікшись у першому шлюбі, вона не побоялася будувати новий, та ще й з людиною, якій складно виражати свої почуття, яка із загальноприйнятої точки зору абсолютно ненормальна.

Цей момент далеко не головний у цьому фільмі, це лише маленький, але дуже значущий штрих до великого полотна, в якому переплелися расова терпимість і нетерпимість, підліткові проблеми становлення особистості і страшні стежки, на які можуть вони штовхнути, неамериканські американці і маленький шматочок Індії, який дає камертон усім подальшим подіям, материнська любов сліпа і зряча.

Я пишу цю рецензію для сайту кілька днів. І сьогодні наперед все більше виступає критичне оцінювання деталей. Хотілося б більше передати атмосферу - тепла, любові і болю: від втрат, несправедливості, самотності. Разом з Мандірою я пережила її величезне горе, разом із Різваром Кханом я мандрувала Америкою, щоб знайти відповіді на болюче питання - чому в житті може статися найстрашніше?

Не хочеться переказувати сюжет, щоб не зіпсувати першого сприйняття. Мені здається, що байдужим цей фільм не залишить нікого.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

http://www.zoofirma.ru/